Benefice v Dajáně

5.9.2016

Oznamuji tímto zájemcům, a především majitelům unikátních hudebních (přesněji muzikoterapeutických) nástrojů, které byly v dubnu představeny i na konferenci transpersonální psychologie, tedy deštného sloupu, sférické píšťaly, didžeridu, tibetských mís, sundrumu a dalších (o kterých jsem postupně psal i na blogu, stačí vyhledat), že v úterý 13. září 2016 si od 18. 00 v centru Dajána (Doudlebská 4, Praha 4, na Pankráci, kousek od stejnojmenné stanice metra linky C) také rád zahraju, zazpívám, zaťukám a zapískám, anebo, v lepším případě, zahrajeme si, zazpíváme, zaťukáme a zapískáme všichni, a navíc si třeba přinesete i z praxe hry na tyto nástroje vyplývající otázky, které společně prodiskutujeme.

Na konferenci jsem vedl workshop, nazvaný Nástroje vnitřní transformace, na kterém jsem (kromě nástrojů již zmíněných) představil i například vlaštovku (nástroj pro vyhledávání spodních pramenů i negativních ale i pozitivních zón), všemocný, magicky kouzelný a léčivý alikvotní zpěv, a zmínil i pro ženy ten nejlepší nástroj vnitřní transformace, přirozený (nejlépe třetí, překvapivě často již orgasmický) porod (pamatujte si heslo: Čím víc maminka jiný stav prozpívá, tím líp miminko všestranně prospívá). Nedávno jsem pak pomáhal stříhat videozáznam workshopu, který zcela jistě bude dostupný i na stránkách Dajány.

DansférickáNaznačuji (stejně jako v závěru posledního blogu), že, věřte nevěřte, právě těmito nástroji můžeme pomoci ochránit nejen sami sebe, ale i svou kulturu a genofond, protože o to tu, ač se to člověku, který si je nevyzkoušel, nezdá, skutečně běží. Ne náhodou jsem hned po sametu začal citovat výrok velkého inovátora hudby 20. století: Když jsem začal hrát a skládat hudbu, myslel jsem si, že tím napomůžu sociální revoluci. Dnes vím, že tím mohu napomoci revoluci duchovní. Kdyby John Cage žil, zcela jistě by k natrhávání reality svých posluchačů používal nejen preparovaný klavír nebo tři minuty ticha, ale právě tyto nástroje.

Potřebné informace (viz linky výše) na stránkách Dajány, benefici (sbírám fondy na vydání své další knihy Situace) vymyslel Dan Čada (na fotografii z konference hraje na sférickou píšťalu), a původně jsem ji zamýšlel jako setkání s těmi, kteří nemohli být na workshopu.