O (duchovním) sexu a milování

15.3.2012

 Jak tak vidím a slyším, že dnešní mladí mužové na tom nejsou, co se týká vztahu k ženám, a hlavně k milování (sexu), přes záplavu nahoty v trafikách i na internetu, nebo právě proto, o  moc lépe než jsem býval já v 60. letech min. stol., a protože se nashromáždilo několik přímých dotazů, šlápnu do (přes letopočet stále ještě ošemetně) vosího hnízda a pokusím se (v naději, že budu alespoň někým hned, a dalšími později, pochopen) naznačit, co v mém případě fungovalo a k čemu lze směřovat.

 Už jste mluvil a psal o tom, jak se žena a muž na duchovní (energetické) úrovni doplňují. Přesto ale nemám jasno: v zenových klášterech jsou ženy odděleny od mužů, (předpokládám) hlavně kvůli chtíči a emocím. Jak neoddělit ženu od muže (protože se doplňují), a zároveň zachovat možnosti meditačního klidu, zeptal se zvídavý čtenář. Jenže plete jabka s hruškama. Něco jiného je snaha o dosažení osvícení, nebo alespoň zvládnutí emocí a (sebe)realizaci potenciálů, něco jiného poznání sebe sama skrz sexualitu, tedy druhý nejsilnější pud člověka, a něco docela jiného je vzájemná podpora muže a ženy na Cestě k praktické a zvládnuté duchovnosti. Na pingpongový míček si taky přece nevezmeš tenisovou nebo lacrossovou pálku či hůl. Níže ale přece jen zodpovím detailněji.

Nedoporučujete antikoncepci pro ženy. Chápu to a souhlasím. Logické řešení, jak se tedy milovat bez antikoncepce, by byl kondom, ale to není řešení pro každého. Poraďte mi prosím nějakou lepší (zdravou) antikoncepci nebo techniku. Např. v knížkách čínské medicíny se píše, že dávní Číňané se uměli sami rozhodnout jen myšlenkou, jestli se milují pro radost nebo pro oplodnění. Je i tohle možné, jen se rozhodnout, že (ne)chci miminko a věřit tělu?

 Nepozorně jsi četl: nedoporučuji hormonální (!) antikoncepci. Tedy pilulku, která uměle navodí v těle dívky či ženy takové malé těhotenství, a ona pak nemůže být oplodněna. A jejíž rezidua, tedy umělé ženské hormony, pak neodstranitelně znečišťují nejen odpadní vody, ale i řeky a moře, a mění pohlaví rybám a zeslabuje plodnost mužů. Nemám nic proti jiným vhodným formám (kondom, vyhovuje-li, nitroděložní tělísko, různé gely po souloži atd.).

 To, co se píše v knihách o čínské medicíně (a zázračných metodách taoistů) je ideál, vhodný a realizovatelný v tamní kultuře, a člověkem, který se narodil v rodině starého mistra, od mládí na sobě denně intenzivně pracuje, a má k dispozici všechny důležité (starými mistry po tisíciletí ozkoušené) rostliny, houby a minerály. Naznačuji, že teoreticky je možné myšlenkou ovládat možnost početí, ale to je spíše otázka pro ženu, než pro muže, a nefunguje to ve společnosti špatně porozených, sarkasmem a nespravedlivou autoritou drezůrovaných lidí, kteří nezvládají emoce a neumí naslouchat svým tělům, natož je zvládat: jak by mohli vůbec jen uvažovat o možnosti myšlenkou kontrolovat hmotu (a ještě živou)?

Už se milujeme s partnerkou dlouho a je to krásné, přesto jsem ale i přes snahu nedokázal pořádně natrénovat výdrž při milování. Většinou jsem brzy po začátku milování na pokraji orgasmu a pak se to snažím vydržet je zpomalením nebo zatínáním svalů. Jak natrénovat větší výdrž. Jinak řečeno: Jak krásně pomilovat ženu?

 Hm, mně to trvalo dva dlouholeté vztahy (dohromady dvacet let) a dalších deset let intenzivního milování s ženou o jednadvacet let mladší (a tedy ne tak postiženou společenskými bloky, jako byly ženy mé generace), než jsem se to postupně naučil. Souvisí to také s výše naznačeným čínským uměním neustále vylepšovat výdrž při milování, umět se milovat bez ejakulace (zvláště oblíbená disciplína taoistů), spíše duchovně, než tělesně: tělo se pak naučí řídit se (ne konkrétní, ale jen cítěnou, neformulovanou) myšlenkou… jako když se učíš ovládat a řídit sny (nebo v Indii tantru).

 Řešení tohoto kóanu je také v lépe položené otázce, a souvisí i s tím, co neustále učím své studenty: nestarej se o sebe, ale o to, jak můžeš pomoci ostatním (dosáhnout osvícení, tedy pochopení sebe sama, zvládnutí emocí, realizace svých potenciálů). V případě milování se ženou by se muž měl starat především o to, aby uspokojil partnerku. Pokud zatím nezvládá milovat se dlouze, stačí přivést ženu k orgasmu (-ům) ručně (nebo jazykem, klitorálně, taktilně, nebo jakkoliv jinak, mimochodem, nezapomínej, že ženské tělo je desetkrát citlivější než mužské, a to po celém svém povrchu), a když už je na orgasmické vlně, pak uspokojit i své ejakulační instinkty. Taková mnohaminutová (klidně až hodinová) masáž vagíny (u roztopeného krbu a s příjemnou hudbou v pozadí) nějakým partnerkou oblíbeným voňavým gelem… udělá své. Navíc, celou tu dobu si i tělo muže postupně zvyká a zvykne na stále vyšší hladinu hormonů v krvi… a pak poslouchá (poslechne) mysl (myšlenku) jako dobře vycvičený teriér. Geneticky vrozená „pasivita“ ženy si přijde na své, a ona pak na oplátku dokáže levou zadní dokonale uspokojit nejen tělo, ale i mysl partnera (protože největším sexuální orgán lidského těla je mozek).

 Postupem času je pak ženino tělo jakýsi dokonalý a s postupující praxí stále se vylepšující hudební nástroj, na který se (navíc dokáže-li žena muži poradit a prozradí, co jí dělá nejlépe… protože se to časem může měnit) vnímavý muž naučí hrát přímo virtuózně. A pro muže pak platí totéž, co obráceně i pro ženu: nejlepší, co pro sebe může udělat je, že se naučí (s přihlédnutím k fyziologickým, věkovým a vrozeným dispozicím) dokonale uspokojit tu druhou (toho druhého)… i ona (on) pak podvědomě pochytí tohle umění využít na Západě zatím netušených možností lidského těla a mysli v sexu (třeba na Cestě k duchovnosti a osvícení)… své o tom věděly a mnohé uměly i indické chrámové tanečnice, čínské císařské kurtizány, harémové odalisky, a také Ramana, ženská metamorfa z jednoho dílu seriálu Star Trek.

Kruh se uzavírá, jak dole tak nahoře a obráceně (sex se pak stává, povznese se, láskou, láska se povznese nad sex,  jak je touhle společností chápán, a pták Fénix vztahu bude každým milováním krásnější, výkonnější, k netušeným hladinám povznášený, a tedy povznášející).

Sex a milování mimo čas ega a prostor těla se pak stanou duchovní disciplínou, vysvobozenou z vězení hmoty a instinktů, dárkem té druhé (tomu druhému), konečným využitím darů přírody a evoluce: těla a mysli muže a ženy se pak budou neustále dokonale doplňovat  (v jakési ideání rezonanci doplňujících se frekcencí), a tím dále (nakonec jakoby automaticky a bezpodmínečně) ovlivňovat.

 Jinými slovy, sex nebo milování pak budou (v jakési svaté trojici hmoty, duše i ducha) nejen výměna tělesných tekutin, nejen harmonizace energií (čaker), ale i, tak jako možnost dosažení osvícení, realizace darů evoluce: splynutí duší (vesmírů).

 

 P. S. pro pokročilé: I zde ovšem platí (a pomáhá) již probírané: duchovnost řeší vše. V ideálním případě nakonec rovnocenní duchovní partneři dokáží každé milování (i to bez sexu) vzájemně (tím, že se postarají ne o sebe, ale o toho druhého) proměnit na osvícení: ( po třeba orgasmickém porodu) duchovně probuzená žena bude (tak jako osvícený a co se týká milování natrénovaný muž) vždy intuitivně vědět, jak postupně rozdmýchat a vylepšovat potenciály svého a partnerova těla (aby to navíc bylo bezpečné).