Desatero když (pro Lucie 21. století)

4.2.2015

V dnešním světě, který je nezvládnutelně složitý a komplexní, a stále složitější, a ve kterém přitom vše záleží na všem ostatním a vše je nějak na všech úrovních propojeno… to zní jako úvod nějaké pohádky, a ona to téměř pohádka je – se buď už nedá o čemkoliv relevantně psát a mluvit (a mělo by se tedy mlčet), anebo je třeba neustále, i to, co už bylo mnohokrát řečeno, znovu a jinak a zase o něco složitěji popsat… protože, viz výše, všechno nějak souvisí, a (z)opakovat: viz i minulý megablog Ženské (z)matení. A tak alchymisticky znovu vydestiluji co se dá a níže zveřejňuji… (šprtsky zbytečný komentář zde).

 

 

Když si to vyhledáš a nastuduješ, zjistíš, že jsi po evoluci a předcích zdědila tělo a mozek, který se nejméně čtyřikrát za tvého života (v pubertě, těhotenství, při porodu a v šestinedělí) sám od sebe vylepší. Kdo z nás to má, pánové?

 

Když svou první menstruaci (ty, a potom tvá dcera a její dcery) oslavíš, začneš své tělo a jeho zázraky milovat a užívat si, dokážeš i po přechodu zůstat milující laskavou ženou, moudrou babičkou z pohádky a nebudeš se obávat stáří a smrti.

 

Když se pro takový pozitivní úmysl rozhodneš, tak můžeš ty, nebo třeba dcera tvé dcery, navíc porodit příštího buddhu, který pomůže duchovně obrodit svět.

 

Když se pozitivně se rozhodneš, a přestaneš si (rozumově) překážet, dokážeš (po)rodit orgasmicky, právě tak jako když se miluješ.

 

Když přestaneš bojovat (s menstruací, oblostí, daností genderu ale i s nátlakem lékařů a sester v porodnici), naopak, když se beze spěchu naučíš přijímat události a věci jak jsou, začneš utvářet jiný, ženštější svět.

 

I když to možná nevíš a ani netušíš, a zacházíš ním proto jako s Trabantem, máš v těle Rolls Royce s obrovskými možnostmi (změnit sebe i svět): jen se nenech zmást a poškodit mužským myšlením a vzděláním, a dej si pozor, abys ani podvědomě neopakovala chyby matky…

 

Když (a čím lépe) se naučíš, jako rozená pečovatelka, navíc evolučně motivovaná, pečovat o svého partnera (a děti, obzvláště syna), tím šťastnější budeš i ty (jak vztahově, tak sexuálně). A když také prohraješ boj svého ega a nebudeš se pokoušet toho svého změnit, vyhrajete oba.

 

Když totiž trpělivě naučíš svého partnera, jak tě milovat, pomůže ti objevit, jakých zázraků je schopno tvé tělo, a jak dokonale (i jemnohmotně a energeticky) kompatibilní jsou muž a žena. Sama a s kamarádkami (natož s těmi rozvedenými anebo kuřačkami), nebo na sebedražším víkendovém semináři tantry nebo bohyně sexu to nikdy nezjistíš.

 

Když se svou otevřenou náručí, něhou a ženskostí vytrváš, pak rozpustíš, jako trpělivá kapka vody, i ty nejtvrdší obruče zmateného (nejen) mužského egoismu a ze zbytečných traumat a zděděných nedorozumění plynoucí nenávisti.

 

Když nepodlehneš velikosti svého zadání, ale postupně (nikoliv revolucemi), jako když háčkuješ nebo pleteš, očko za očkem, začneš pečovat hlavně o jiné, a zůstaneš Ženou, změníš svět lidí a pomůžeš obnovit planetu Gaiu.

 

 

Další doporučené čtení:

http://blog.baraka.cz/2009/07/desatero-stastneho-manzelstvi-verze-pro-zeny/

http://blog.baraka.cz/2009/01/desatero-predpokladu/

http://blog.baraka.cz/2010/12/telo-zenu-neomezuje/

http://blog.baraka.cz/2011/02/desatero-porodni-sily/

http://blog.baraka.cz/2009/01/desatero-stastneho-materstvi/

http://blog.baraka.cz/2009/08/desatero-rodicum-pro-pokrocile/

http://blog.baraka.cz/2014/07/neuroplasticke-desatero-pro-zacatecniky/