Jak najít muže

21.7.2016

Jsme lidé rozdílní. Někdo je vztekloun, jiný kliďas. Někdo vůdčí typ, jiný se tulí, někdo se rád mazlí a jiný se bojí i masáže. Jak najít porodem a výchovou co nejméně poškozeného, a navíc kompatibilního životního (a sexuálního) partnera?  Ve variantě rad pro ženu se ti, Lucie, pokusím naznačit, co by se mělo a dalo udělat na samém začátku hledání: aby byl ten první knoflíček na košili vztahu zapnut správně. Už i babičky věděly, že jaká šla, takového našla (z hlediska vztahu i rodiny je např. bezpodmínečně nutné, abys nekouřila). Už se ale také ví, že štěstí ženy je založeno na třech pilířích: dobrém vztahu, dobrém sexu a především, že má o koho (nejprve partnera, pak i o děti) pečovat! Evolučně daný paradox nehodící se do uspěchané a ukřičené (či emancipované)současnosti (a nezamaskovatelný genderem a sebelepším vzděláním) ale zní: čím víc budeš pečovat o jiné, ne o sebe, tím lepší bude i tvůj vztah a sex.

Ale po pořádku: co se začne dít, když si každý večer před usnutím přeříkáš (nejlépe polohlasem) afirmativní mantru (viz níže, samozřejmě individuálně doplněnou)? Co když pak začneš na vědomě nezachytitelném vlnovém rozsahu vysílat podobné poselství, jaké vysílají motýlí samičky (a samečci je pak cítí na desítky kilometrů) – jsem tady, jsem tu pro tebe? Možná pak, jak budeš ve tváři i ve svých úmyslech čistší a čistší (rozuměj: nezmalovaná), začneš i „vonět“ jinak, než jak voní rozmazlená  seminářová bohyně (která je přesvědčena, že její náročnost a právo i na spotřebu vody, šminek, krémů, mastí a péče je přece daná už tím, že ona sama existuje). I když, v ovulaci budeš mužům neodolatelně vonět tak jako tak. Buď přirozená. Rozhodující je, jako ostatně ve všem, na čem záleží, úmysl. Funguje to. Zkus měsíc, dva, tři takto vysílat. Určitě pak, jakoby náhodou, potkáš (ale ne v hospodě nebo v davu fandů na fotbale či v supermarketu při výprodeji) toho pro tebe ideálního muže. A když později budete vykládat, jak jste se našli, zjistíte spoustu ne náhodných detailů, svědčících o tom, že jste oba dva byli k sobě postupně neodolatelně „osudem“ přitahováni a nemohli jste se nepotkat.

Věz, že někde v hloubi (a po předchozích zkušenostech) máš všechny předpoklady pro to, abys nejen našla kompatibilního a milujícího partnera, ale také bez potíží počala a užila si chtěné a šťastné těhotenství (je dokázáno, že porod pak bude bezbolestný, rychlý a klidně i orgasmický, v rámci dvou let meditačních prázdnin). Evoluce ženu vybavila pro optimální nalezení optimálního geneticky kompatibilního partnera: když si v čekárně, kde je deset židlí, sedne na jednu židli nezadaný muž, a potom jsou do prázdné čekárny postupně vpouštěny ženy, 90% z nich si sedne na židli, na které předtím seděl onen muž (i on vysílá, a žena umí tohle vysílání přijmout, jen nesmí tohle feromonové detekování zničit nánosy deodorantu). V ovulaci se pozitivně mění i tón ženina hlasu (muži jej „slyší“ velmi dobře, ač jsou odjakživa sváděni a lákáni spíše zrakem a oblinami, zatímco ženy odjakživa více reagují na mužský hlas). Z čehož vyplývá i další zlaté pravidlo: muž ženě nerozumí, nechápe, co se po něm chce, nebo se bojí, jestli něco neudělal špatně – dokud mu to neřekneš: nejhorším trestem na světě je pro muže ženino mlčení. Základem dobrého vzájemně obohacujícího vztahu je tedy komunikace!

Praktičtěji: Věř zodiaku a hlavně čínskému (buddhistickému) horoskopu. Kdykoliv se s kýmkoliv seznámíš, co nejrychleji si vzájemně (formou hry) o sobě a o tom druhém přečti, co je zač a hlavně jestli se k sobě hodíte (každá kniha o čínských znameních obsahuje i tabulku, která doporučí tři z dvanácti znamení, jenž jsou ta nejkompatibilnější). Funguje to. Mimochodem, v Indii je na venkově stále 90% sňatků dohodnuto rodiči a hlavně s astrologem. Mladí lidé se po prvé setkají až těsně před svatbou, ale díky tomu, že jsou „vybraní hvězdami“, prožijí dlouhý a šťastný společný život. Pasují k sobě.

Rozhodně přestaň na budoucího partnera (ale i všeobecně) myslet v egoistických či negativních termínech. Knihy, filmy a seriály (natož reklamy) jsou plné chlapáckých výrazů „já CHCI“ atd. Životní partner ale přece není zboží či předmět. Jak při porodu, tak v rámci soužití s partnerem i manželem je hodně důležité umět se poddat okamžiku, netlačit na pilu, neprosazovat své ego, nic nehrotit, žít a být v harmonii... A nespěchej: dej mu čas, aby se na tebe naladil. Manželství (a následná rodina) je především dlouhodobé partnerství. Jakmile začneš na svého partnera myslet v termínech daru – co mohu nabídnout – změníš spoustu věcí. Nikdy s mužem nebojuj, nauč se naopak prohrávat (psychologové dnes znají termín kastrovací ženy: svými jedovatými poznámkami, i ve snaze mít poslední slovo, dokážou cele zničit mužovo sebevědomí a erekci). Naopak, nauč se muže (a pak třeba i syny) chválit, chválit, chválit: když v něm budeš vidět dokonalého manžela, který je ti oporou a jistotou, on se takovým i stane (to žena dělá muže a matka dělá syna).

Přečti si pár knih o tom, jak jsou muži jiní. Dnešní psychologie a sociologie už má spoustu pro mnohé překvapivých, i když po hlubším zamyšlení očekávatelných a logických informací a důkazů o překvapivé zásadní rozdílnosti mužského vnímání reality. Muž si s tebou nikdy nepopovídá jak kamarádka, zato vyřeší tvou nerozhodnost. Nikdy muže neřiď, neúkoluj: jen měj přání. Každý kluk a muž udělá cokoliv, aby splnil přání té své. V tom mají moudré ženy nad muži velkou výhodu (všechny nejkrásnější stavby světa, a bohužel i mnohé války, muži postavili a rozpoutali pro tu svou vyvolenou). Yoko Ono prohlásila, že na Hitlera by jí stačilo šest dnů. Ostatně, vyhýbejte se i rozvedeným kamarádkám: v Indii vědí, že o svém muži nesmíš mluvit s jinými (ženami) ani v dobrém. A když Indka chce mít duchovního syna (buddhu), začne zpívat a myslet na jeho pozitivní vlastností ne až při porodu, nebo v těhotenství, ale ještě než do její dělohy sestoupí vajíčko, které pak bude oplodněno (vida, první knoflíček pro pokročilé). Což souvisí i s tím, že když půjdeš hledat, nechoď v týdnu před menstruací.

Naučíš se tak víc i o sobě samé (viz i Desatero když, které jsem ti psal před nějakou dobou), a v prvních letech vztahu, kdy je to snadné, pak natrénuješ a zdokonalíš i umění milovat a oceňovat partnerovy rozdílnosti: on je tu také k tomu, aby tvé vlastnosti a potenciály doplnil (a aby ti pomohl najít sebe samu). Měl by tedy a musí být z principu jiný. V dalších letech, když vyprchají hormony zamilovanosti, začnete společně prožitými slastmi ale i strastmi budovat dlouhodobé partnerství, plné docela jiných hormonů (převládá hormon lásky oxytocin), ale také respektu a vděku.

Dávej, a vytvoříš v sobě imaginární prostor, kam dříve či později i „dostaneš“. Tvůj budoucí partner (a rodina) tě pak bude učit i „dostávat“… Skončila epocha, ve které se muž a žena spojovali v manželství, protože to usnadňovalo ekonomické přežití: ve dvou se lidé snáze uživili. Dnes už se ženy uživí snadno samy (ale pozor, samostatnost a emancipovanost nepřeháněj, aby se neposílilo spíše tvé ego a muži se nelekli). Začíná nová doba, kdy se muž a žena berou proto, aby jeden druhému pomohli na duchovní Cestě. Končí archetyp manželství jako ekonomické jednotky, začíná éra manželství jako duchovního partnerství. A rodiny.

Jak najít muže do nové epochy (kdy skuteční muži vymírají právě tak jako skutečné ženy)? Opakuji: moudrá a skromná žena se na svého budoucího partnera nejprve (očistou, mantrami, zdravou stravou, pozitivním myšlením atd.) vyladí. Čím bude čistší na těle i duši, tím blíže bude evolučně dané ženské moudrosti (a tím snadněji i z těch nejmenších indicií odhalí ukrytou případnou psychopatii nebo rozmazlený egoismus toho kterého muže). A navíc najde i sebe samu. Najde v sobě (přinejmenším prvním, druhým, ale zcela jistě třetím přirozeným, tedy orgasmickým porodem vzkříšenou) tu skutečnou ukrytou Ženu.

Pro hledání kompatibilního partnera si tedy dokáže sestavit krátkou afirmaci (prosbu, mantru), a každý večer si přečte či odříká (odvysílá): Jsem taková a taková. Občas se mi něco nepovede, ale umím znovu začínat. Umím také to a to. Svému budoucímu partnerovi mohu nabídnout hladící, chválící a objímající ženskost, jistotu vztahu v dnešní nejistotě, lásku a společnou cestu. Jsem si jista, že někde žije muž, kterého mohu inspirovat, zatímco on mi bude imponovat. A který mi na oplátku poskytne oporu, sílu, spolehlivost. Jsem si jista, že spolu vytvoříme tolerantní a vzájemně kompatibilní a tedy doplňující se pár a budeme mít zdravé šťastné manželství a děti.