Tajemství evolučního daru sexu jinak?

30.9.2018

Ani já nejsem sexuolog nebo gynekolog profesionál, ale věřte nevěřte, o sexu vím ze zkušenosti (delší soužití se čtyřmi ženami) a ze sledování čerstvých výsledků výzkumů poslední doby v angličtině na internetu, co neinformovaná většina lidí netuší, anebo od prvních pokusů o sex si, myslí, že jsou odborníci a nikdo jim přece nic nemusí vysvětlovat. Podobně rozumíme my muži fotbalu, ženy kytkám a módě, a přesto nevíme takřka nic o ženách, zvláště pak co a jak si myslí, natož co prožívají během sexu, a ještě horší je to s tím, co si ženy domýšlí o tom, jak vnímají je a sex muži a  ti že přece musí vědět, co s nimi mají dělat při milování… Jenže pokud ženy postupně nenaučí muže (neřeknou jim), co s jejich těly dělat, budou věčně neukojené a tedy nespokojené partnerky a manželky. A to mne (i z vlastní zkušenosti i kvůli studentům a tisícům ostatních mužů) bolí a proto si alternativně zabrblám.

Protože ani dnes ani ženy samotné vlastně netuší, co je podstatou a smyslem toho, co mají tam dole mezi nohama: jakoby nadobro zapomněly, že mají oblé boky a prsa a sex proto, aby daly život dalšímu človíčkovi, nikoliv proto, aby ovládaly partnery, anebo si užívaly tzv. tantrického sexu. Pohlavní rozmnožovací pud je ovšem silnější než rozum a dokonce než duchovnost (o čemž by mohli vyprávět mnozí guruové a osvícení mistři). Snad jen někteří skuteční tantrikové  či některé dávné chrámové tanečnice dokázali propojit obrovskou sílu sexuálního pudu s dosažením propojené tělesné i myšlenkové duchovnosti. Co když je ale všechno jinak a naše, dámy, vaše vědomosti o sexu, byly a stále jsou iluze a zvířátkovské pověry (a používáme, -te  Rolls Roiyce jako Trabanty)? Prosím nekamenujte posla dobrých zpráv (čtěte pomalu, několikrát, domýšlejte souvislosti a důsledky), mějte na paměti moudrost o potrefených husách, a pamatujte na neurologické zjištění, že zvláště v dnešní pobrexitové a postfaktické době běžní lidé a voliči hledají jen takové pravdy, které potvrzují jejich stávající smýšlení.

Jak uvádí ankety, až 90 % žen netuší, jak vypadá jejich pohlavní orgán (přitom stačí použít malé zrcátko), natož aby věděly, že klitoris není jen malý hrbolek nad močovou trubicí (na obrázku modelu úplně nahoře), donedávna tabu zdroj potěšení a orgasmu, ale že ten hrbolek je jen malinkatým zakončením až deset a více centimetrů velkého do čtyř chapadel rozděleného orgánu (obsahujícího několikrát více topořivých tělísek než penis muže). Žena, která neví, že neví, co má, sama sobě škodí…a nemůže tak být, přes všechny proklamace a MDŽ, svobodná či emancipovaná, psal jsem v jednom svém blogu (první odkaz pod článkem) o jednom z nejpřekvapivějších objevů posledních let, o kterém ani ženy netušily a stále ve velké většině netuší, již před rokem a půl, a nic.

Klitoris-modelV zábavném tv pořadu viděly tehdy (v modelu originální velikosti) tu nejdůležitější a donedávna tajnou informaci o sobě samých tisíce žen divaček, ale asi protože to byl zábavný pořad, a protože dnes si nikdo není jist, zda co čte a vidí, není nějaký hoax, nebo reklamní pokus o zvýšení prodeje toho či onoho prášku na praní anebo vibrátoru, věřte nevěřte, informace a především její závažnost pro život lidstva zapadla. A ženy i muži stále dělají mrtvé brouky. U žen byl totiž celkem rychle sex nahrazen jinými formami rozkoše –  kouřením, nakupováním. Až tak, že se vyprávěl vtip: Kde mají ženy G bod? No přece na konci slova shopping…

Letmou nenápadnou anketou mezi svými studenty jsem zjistil, že mnohé jejich i ostentativně emancipované mladé ženy jsou ještě dnes, kdy už jsou dostupné zdánlivě všechny informace o sexu, nadále v posteli pasivní, a čekají (jako sekretářky na příjezd milionářského prince v bílém Mercedesu), že to jsou právě muži, kteří jsou (po prvních zamilovaných a průzkumných měsících soužití) už navždy zodpovědní za jejich orgasmy a v postelích leží jak prkna. Poznámky sexuálních kouček v pestrých ženských časopisech o tom, že je to vždy spíše žena, která vytváří (vztahovou, sexuální, partnerskou) rodinnou atmosféru, nebo rozumných mužů o tom, jak je sice třeba alespoň jednou týdně si pokecat s kamarádkami (když žena mluví, odpočívá), ale dát si velký pozor na to, s jakými kamarádkami se stýkají (o neblahém vlivu těch rozvedených, nebo kuřaček a kouření jako takového, jsem psal mnohokrát), dál jen hází hrách na zeď nářků demografů: vymíráme. Také proto, že lidi začali spíše jíst než se milovat.

100_1281Jinými slovy, dnes už často místo sexu jíme a vaříme (viz cunami tv soutěží, a ilustrační foto naznačuje jak bezvýchodnost v kruhu se potácejících snad o jakékoliv řešení, tak „rychlost“ případných kosmetických změn normálnosti a zlepšení): a ty které ještě milují milování, jen posilují ega) se neplodným, masturbačním (dnes se mu říká tantrický) sexem přežírají, pardon, baví, do zblbnutí. Slýchám o tom mezi studentkami bůhvíčeho (nechci poslouchat, ale nedá se to přeslechnout, protože mluví jako dlaždiči) v tramvajích, když jezdím s taškou na kolečkách jednou týdně brzy ráno pro minerálky do supermarketu. To, čemu ženy české říkají emancipace, odpovídá, řídí se (mužsky vysokovzdělané) mužskými pravidly hry na rovnoprávnost druhými směnami vyčerpaných snaživek a nedobrovolných účastnic soutěže, a čím víc se malují a schovávají za líčením, tím dále jsou od pečlivě ukrývaného skutečného ženství (o kterém navíc neví, že o něm nic neví). A to, čemu říkají emancipace muži by odpovídalo, jen kdyby stát vyplácel každé ženě v domácnosti (za péči o děti a rodinu) padesát tisíc měsíčně…

 V zásadě jako by to u mnohých (a nejen) českých žen dnes začalo být všechno šejdrem a důsledky se projevují: začíná to tím, že se žena stydí za menstruaci, je strašena babičkami a maminkami (já jsem to vydržela, vydržíš to i ty) a pak se bojí si zkazit postavu a tvar prsou, vystrašena porodníky bojí se porodu a netěší na miminko – porod pak bude běžně bolestivý a s miminkem budou samé starosti. Přitom, jakmile se budoucí rodička na těhotenství (a jiný stav) těší, sama bude nejlépe vědět, že a jak je jí dobře a že je vše v pořádku. A nejpozději třetí přirozený porod pak bývá, jaké překvapení, orgasmický. Jinými slovy, jak to při milování a početí začíná, tak by to také mělo končit: orgasmem. 

Opakuji: sex a vše s ním spojené není cíl, ale Cesta (k reprodukci druhu). Zamilování a následný sex je jen zdařilá finta evoluce, jak přimět dosti líného člověka rozmnožit se… To, co přitom muž prožívá, když chce prozkoumat vagínu (nejen penisem, ale i prsty), je právě taková iluze (uvnitř k jeho zklamání vlastně nic není), jako když dělá ve své mysli z původně běžné dívky princeznu Dulcineu či jinou bohyni. Slečny jsou v tom pobláznění mužů vagínou spíše nevinně, na většinu fantazií si vystačí ta mužská, a dívky se rády nechají obletovat, no kdo z  vás to má, pánové, že? Naopak, přirozeně a bez lékařských zásahů porozené holčičky (malé buddhyně) po těch budoucích potenciálních třech generacích orgasmických porodů už nějak přežijí i vzdělání, a vydrží i mužský obdiv a zbožštění a nezblbnou z toho všeho. 

Co když ale zatím všichni, muži ale i ženy, žijeme v bludech, iluzích a mýtech (především o sobě samých a svých tělech), a v pohodlných zvycích i v oblasti sexu, a den veřejného předvedení modelu skutečného klitorisu bude počátkem (početím) zcela jiného chápání jeho funkcí a doposud netušené moci a možnosti jejího využití? Nejhorší je, když si současná žena, přežraná konzumací požitků, přisvojuje výhody oblosti a těla a sexu a využívá je k ovládnutí muže. Tajemství sexu totiž, a je to tak i lepší, pro snad ještě původní domorodce neexistuje, je to přirozená ač u nás spíše v mýtech zahalená součást tvora, který je zblblý a zmanipulován rozumem, a říká si přesto tvor rozumný.

Štěstí je přitom spíše sloveso, nikoliv podstatné jméno či něco, čeho lze dosáhnout (v apatyce nekoupíš, ani na dobírku neobjednáš), a nic k čemu se lze vztahovat: lze jej jen žít, ale to kromě zenových mistrů a některých chudobných východoasiatek umí málokdo. Člověka splete skutečnost, že je šťastný zvláště při orgasmu, tedy při sexu. Štěstí je přitom spíše uvolňující souznění s pohlavím, tělem, dobou, kulturou, rodinou, nikoliv vzpoura proti tomu či onomu či diktátu doby či moralisty nebo osudu. A tak podezírám z dokonalosti batolata a holčičky cucající karamel na špejli a nadšen tiše užívám jejich a sýkorčí, sojčí a kavčí dokonalost. Přeji přitom odjakživa ženám, aby rodily šťastně, i když občas namáhavě, ale bezbolestně (endorfiny pomohou právě tak jako u vášnivého milování).

Přes všechno mužské vzdělání (chybějící a tabu povědomost o velikosti a tvaru klitorisu padá na vrub i mužským anatomům) stále netušíme, co se s námi nejen při sexu s našimi těly děje, a jako zvířátka jen plníme zadání evoluce. Škola přinejmenším od dob Komenského neumí naučit se učit, natož milovat. Společnost neplní svou roli a stále žijeme ve středověku (to v Číně najdou dívky nejpozději o svatební noci pod polštářem brožurku jak a k čemu je v posteli  muž, jak se zachovat a co dělat). Roky navrhuji komplexní řešení: začít rodit malé budoucí buddhy, a za tři čtyři generace…

Protože vy dámy, jste, to jsou ty paradoxy, stvořeny výhradně k tomu stvořit děti a pečovat o ně a své partnery: pak jste a budete šťastné. Evoluce vás vybavila, abyste nepochybovaly, a našly svůj smysl tělem, které je cele stvořeno (včetně klitorisu, jak jste jej asi nikdy neviděly) k tomu, aby stvořilo další život. Snad je zjištění o tom, co se skrývá ženám pod Venušiným pahorkem, počátkem skutečné e(wo)mancipace…

 

Zákusky pro pokročile zvědavé čtenářky:

http://blog.baraka.cz/2017/03/nevi-ze-nevi-co-ma/

http://blog.baraka.cz/2014/03/nejen-o-ceske-tantre/

 

http://blog.baraka.cz/2016/09/materske-stesti-neni-mytus/  megablog

http://blog.baraka.cz/2013/03/materstvi-a-porod-drina-nebo-navaly-lasky/

http://blog.baraka.cz/2017/11/orgasmickyz-porod-za-ctvrt-hodinky/

 

http://blog.baraka.cz/2016/02/medialni-sedmero-pro-domarodicky/

http://blog.baraka.cz/2015/07/rehabilitace-bohyne-vaginy/

 

http://blog.baraka.cz/2010/12/telo-zenu-neomezuje/

http://blog.baraka.cz/2011/04/brana-vsech-buddhu/

http://blog.baraka.cz/2009/01/porod-jako-orgasmus/

a pro velmi otrlé čtenářky

http://denikreferendum.cz/clanek/28347-zeny-novovlastenecke-sceny-aby-se-s-nami-zachazelo-jako-s-clovekem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

uložené obrázky klitoris model